/ iStock
7 от 10 възрастни в САЩ казват, че вярват в ангели. Това показва ново проучване на Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес и организацията за изследвания към Чикагския университет.

„Хората копнеят за нещо по-голямо от тях самите – отвъд собственото им разбиране“, каза Джак Грогър, свещеник в Ел Ей и дългогодишен капитан на пожарната в Южна Калифорния, който е помогнал на много хора в най-тежките им моменти.

„За много хора ангелите са много по-безопасни за поклонение“, каза Грогър, който е пастор в църква в Ориндж, Калифорния.

"Хората се обръщат към ангелите за утеха", казва той. Те са познати, редовно се появяват като образи в културата, както и в Библията. За сравнение, поклонението пред Исус изисква много повече", добавя пасторът.

Вярата на американците в ангелите (69%) е почти равна на вярата им в небето и силата на молитвата, но е задмината от вярата в Бог или по-висша сила (79%). 

По-малко възрастни в САЩ вярват в дявола или Сатаната (56%), в астрологията (34%), в прераждането (34%) и че физическите неща могат да имат духовна енергия, като растения, реки или кристали (42%).