7 арестувани в Пакистан за сексуално насилие над 300 деца
7 арестувани в Пакистан за сексуално насилие над 300 деца / ThinkStock/Getty Images

Седем души бяха арестувани в Пакистан по обвинения, че са извършвали сексуални посегателства над деца, снимали и разпространявали клипове с насилието, предаде Асошиейтед прес. Очакват се още арести. Досега са конфискувани 19 записа с издевателствата.

Скандалът разтърси провинция Пенджаб, допълва Франс прес. Най-малко 280 деца са били насилвани от група от 25 души. Те принуждавали децата да правят секс помежду си и ги снимали. От 2007 г. насилниците направили 400 такива видеозаписа. Насилието се извършвало в село Хусеин Ханвала, югозападно град Лахор.

Някои от видеата били продавани дори по пазари в Пенджаб. В някои от случаите насилниците шантажирали родителите на децата - карали ги да им дадат пари като гаранция, че записите с посегателствата над тяхното дете няма да бъдат разпространявани.

Родители на насилените деца разказват, че са подавали сигнали в полицията, но тя не им обърнала внимание и вместо да арестува насилниците, задържала насилените деца, предаде Ройтерс. Започнало е разследване на действията на полицията, за да се установи дали е имало неадекватна реакция или съучастие на полицаи. Премиерът на Пакистан Наваз Шариф каза, че е дълбоко натъжен от информациите и обеща виновниците да бъдат строго наказани.

Източник: БТА