65-годишен сърфист спечели битката с 3,5-метрова акула
65-годишен сърфист спечели битката с 3,5-метрова акула / ThinkStock/Getty Images

Сърфист на 65-години от Австралия, нападнат от 3,5-метрова акула, се е отървал само с рани по ръцете и краката, след като е сритал хищното създание в главата, предаде ДПА.

Колин Роуланд е сърфирал край прочутия плаж Севън Майл в близост до Форстър на около 300 километра северно от Сидни, когато е бил изхвърлен на два метра във въздуха от нападналата го акула. Преди атаката на хищника сърфистът е бил заобиколен от няколко делфина, които според сина му Тим са искали да го предупредят за дебнещата заплаха.

Сърфист се спаси от акула с кроше

Хищното създание, за което се смята, че е от вида Голяма бяла акула, е нападнало Колин Роуланд под дъската му за сърф, която след удара се е строшила на две. Сърфистът се е хванал за счупената предна част от дъската. И въпреки че хищникът е успял да впие зъби в крака му, Роуланд е събрал сили и го е отблъснал с ритник в главата със свободния си крак.

Акула скочи на сърфа на австралиец край Сидни

След като се освободил от хватката на акулата, възрастният мъж е започнал да плува към брега. На помощ му се е притекъл млад сърфист, който го е изтеглил на собствената си дъска и е продължил напред, като същевременно е придържал кървящия крак на пострадалия извън водата.

По думите на Тим Роуланд баща му дължи живота си на смелия млад сърфист, чието име не се споменава.

Източник: БТА