64% от французите недоволни от Саркози
64% от французите недоволни от Саркози / снимка: БГНЕС

64 процента от французите не са доволни от действията на своя президент Никола Саркози, предаде Франс прес, цитирайки данни от ново допитване на общественото мнение. Едва 32 от французите казват, че са доволни от дейността на държавния си глава, сочат също данните на социологическия институт BVA.

Допитването е направено преди Никола Саркози да даде миналата седмица интервю за няколко френски телевизии, в което се опита да подобри репутацията си. Миналата седмица в няколко допитвания на общественото мнение, осъществени по повод първата годишнина от идването на Саркози на власт, той беше с рекордно нисък рейтинг от всички президенти на Петата република. В тези допитвания 72 процента от французите не бяха доволни от Саркози, а 79 процента смятаха, че ситуацията във Франция не се е подобрила, откакто той дойде на власт преди година.

Саркози беше избран за президент на втория тур на изборите във Франция на 6 май 2007 г. Тогава той спечели надпреварата срещу Сеголен Роаял с 53 процента от гласовете на избирателите.