41 души са ранени при сблъсъка между пътнически и товарен влак в германския град Меербуш във вторник вечерта, сочат последни данни на местната пожарна служба, цитирана от ДПА.

Сблъсък между два влака в Германия, има ранени

33-ма човека са със съвсем леки наранявания, седем от пътниците са с по-тежки травми, а един е с опасност за живота. В пътническия влак е имало около 170 души.

катастрофа влак Германия
БГНЕС

По информация на българския консул във Франкфурт, получена от германските власти, няма пострадали български граждани при влаковата катастрофа в град Меербуш, съобщиха от МВнР.

Всички граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на посолството в Берлин: +49 176 122 99 190.

Няма информация за пострадали българи при влаковата катастрофа в Германия

катастрофа влак Германия
БГНЕС

Германската железопътна компания Дойче Бан заяви, че около 20.00 часа местно време снощи регионален експресен влак се е блъснал в неподвижен товарен влак. Засега не е ясно защо товарният влак се е намирал на това място и не се е движел. Повечето щети са в предната част на пътническия влак.

катастрофа влак Германия
БГНЕС

В. "Билд" съобщи, че машинистът на пътническия влак е видял стоящия на релсите товарен влак и своевременно е натиснал спирачките. Той също така е успял да предупреди пътниците за наближаващия сблъсък и им е казал да се преместят в задните вагони, предаде ТАСС.

катастрофа влак Германия
БГНЕС
БТА