/ БГНЕС
360-градусова снимка, озаглавена „Разбитото сърце на Париж”, показва ужасяващите щети, които причини огромният пожар в катедралата „Нотр дам” в Париж.
 
Проектът е на руския сайт Gigarama:
 
 

Прошедшей ночью кровлю и шпиль знаменитого Нотр-Дама уничтожил огонь. Что осталось от здания собора Парижской Богоматери, смотрите: https://gigarama.ru/notredame/ #notredame

Публикувахте от Gigarama в Вторник, 16 април 2019 г.

Вижте снимката в детайли ТУК

След опустошителния пожар: Катедралата „Нотр Дам” оцеля (СНИМКИ/ВИДЕО)

850-годишната катедрала „Нотр Дам” все пак оцеля след опустошителния пожар, който пламна на 15 април. До рано сутринта на 16 април продължи борбата с огъня, като пожарникарите успяха да спрат разпространението му към двете камбанарии и да спасят сградата от срутване.
 
Около две трети от целия покрив, включително и Кулата-стрела, обаче са напълно унищожени.

Историята на Нотр Дам (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Голяма част от историческите и културни ценности са изнесени навреме и спасени от огъня.
 
Още понеделник вечерта (15 април) френският президент Еманюел Макрон обяви, че започва набиране на средства за пълното възстановяване на Нотр Дам. Все още няма яснота обаче нито колко ще струва, нито колко време ще продължи реконструкцията, като първоначалните прогнози са за период от между 10 и 15 години.

Най-ценните артефакти в Нотр Дам са били спасени (ВИДЕО)
 
Пожарът в катедралата "Нотр Дам" вероятно е причинен от злополука и няма основание да се допуска, че е предизвикан умишлено, съобщи прокурорът на Париж Реми Ейц, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА