24 души остават в тежко състояние след пожара в Перм
24 души остават в тежко състояние след пожара в Перм / снимка: Reuters

24 души от общо 83 пострадали при пожара в нощен клуб в Перм в нощта на 5 срещу 6 декември, остават в много тежко състояние, съобщи местното ръководство на службата за спешна помощ.

При пожара починаха 146 души. "83 души остават в болница, от които 56 в Москва, 19 в Санкт Петербург, 3 в Челябинск и 5 в Перм", се уточнява в комюникето. Тази сутрин лекарите съобщиха, че състоянието на 24 души е много тежко, а 36 са поставени на изкуствено дишане.

Заради незаконна реконструкция посетителите на нощния клуб в руския град Перм, са се оказали затворени в капан. След ремонт на сградата пътищата за евакуация били затворени, каза в интервю за вестник "Известия" губернаторът на Пермския край Олег Чиркунов.

По документи помещението, където се е намирал клубът, е било обявено като кафене, което да побира не повече от 50 души. Използването на пиротехника е причина за пожара, но не и за трагедията. "Всъщност, от какво е тръгнал пожарът, не е толкова важно. Можеше да пламне и от клечка кибрит. Е, какво, да забраним и кибрита ли?", казва губернаторът.