22-ма души загинаха при катастрофа на хеликоптер в Сиера Леоне
22-ма души загинаха при катастрофа на хеликоптер в Сиера Леоне / netinfo

Двадесет и двама души загинаха при катастрофа на хеликоптер, който превозва пътници между столицата на Сиера Леоне - Фритаун, и международното летище Лунги, предаде агенция Ройтерс, като се позова на представители на авиационните служби.

Хеликоптерът превозвал снощи делегация спортни деятели от Того, които по-рано през деня присъствали на футболна среща между националните отбори на двете африкански държави.

Оцелял е руснак, пилотирал хеликоптера, който е руско производство - от вида Ми-8.

Хеликоптерите и фериботите са единствените превозни средства до международното летище. Аеропортът и самият град са разположени един срещу друг на залив, пояснява Асошиейтед прес.

Причината за инцидента остава неизвестна към момента. Обхванатият от пламъци хеликоптер паднал на писта на летището и изгорял преди пожарникарите да успеят да потушат огъня.

Генералният мениджър на летищните власти в Сиера Леоне Доналд Бъл заяви, че на борда на хеликоптера е имало експлозия. Бъл потвърди, че повечето жертви са граждани на Того, но допълни, че не може да се каже дали има загинали хора и от други националности. Сред жертвите обаче не са играчите от националния отбор по футбол.