2-годишно американче застреля баба си
2-годишно американче застреля баба си / Thinkstock/Getty Images
2-годишно американче застреля баба си
82208
2-годишно американче застреля баба си
  • 2-годишно американче застреля баба си

2-годишно дете простреля баба си в американския щат Южна Каролина. Момченцето гръмнало 40-годишната жена, докато пътували в колата, а револвера извадило от джоба на предната седалка на автомобила. Оръжието е на майката на детето.

Инцидентът е станал в град Рок Хил в Южна Каролина. Бабата, внучето и лелята пътували в автомобила на майката. Момченцето се возило отзад, в детската си седалка.

В един момент обаче то се пресегнало и извадило 9-милиметров револвер, който бил оставен в джоба на гърба на предната седалка. Натиснало спусъка и простреляло 40-годишната си баба в гърба.
Лелята шофирала автомобила. Когато чула изстрела се обърнала и видяла страшната гледка - детето стояло с револвера в двете си ръце и плачело.

По първоначални данни оръжието принадлежи на майката на момчето. В момента се води разследване дали тя има разрешително за него.
"Все още се опитваме да разберем как детето е успяло да натисне спусъка", казват от полицията в града. Бабата е отведена в болница и към момента е без опасност за живота.

Това е поредният инцидент с огнестрелно оръжие в САЩ. Точно преди седмица в щата Тенеси 11-годишно момче застреля 8-годишно съседско момиче, защото отказало да му покаже кученцата си. През май във Флорида пък 3-годишно момче простреля сестра си от упор в лицето. През февруари 3-годишно дете намери пистолет в чантата на майка си и простреля нея и баща си.

От началото на годината в САЩ с огнестрелно оръжие са били убити или ранени 559 деца на възраст до 11 години.

В началото на октомври десет души бяха убити, а седем ранени при стрелба в колежа „Умпка" в градчето Роузбърг в американския щат Орегон. След поредния масов разстрел американският президент Барак Обама призова за по-строг контрол върху личните оръжия. Въпреки този призив инцидентите продължават.