Шведската полиция съобщи, че заподозреният, арестуван след вчерашната смъртоносна стрелба в търговски център в Малмьо е 15-годишно момче, предадоха ДПА и Франс прес. При стрелбата беше убит 31-годишен мъж, а жена беше простреляна. Предполагаемият извършител беше арестуван в петък.

Двама души са ранени при стрелба в търговски център в Швеция (ВИДЕО)

"Всичко сочи, че това е било планирано нападение", каза началничката на полицията в Малмьо Петра Стенкюла, цитирана от ЕсВеТе.

Ранената жена е била пешеходка, пострадала случайно. Нейните наранявания са сериозни, но животът й е вън от опасност. Полицията смята, че младият заподозрян е действал сам, но в престъплението може да са замесени и други лица.

По-рано шведската полиция съобщи, че престъплението може да е свързано с дейността на банди в Малмьо, третият по големина град в кралството.

Министър-председателката Магдалена Андершон каза, че е потресена и нарече инцидента „ужасен“. Андершон изтъкна, че престъпността е заплаха за сигурността и свободата на придвижване, на които всички, спазващи закона граждани, имат право.

Стрелба по автобус в Ерусалим, има ранени, нападателят се е предал

Лидерката на шведската Партия на центъра Ани Льоф се оплака в „Туитър“ от „пълното безразличие към човешкия живот“, демонстрирано от престъпниците.
БТА