14 станаха жертвите на пожара в руски мол
14 станаха жертвите на пожара в руски мол / Thinkstock/Getty Images

Спасителите откриха тялото на 14-и загинал при пожара в сряда в изгорелия търговски център "Адмирал" в руския град Казан. Това съобщи за ТАСС Андрей Родигин, говорител на татарстанския клон на руското министерство на извънредните ситуации.

По последни данни са пострадали 40 души. Загиналите са 14 - 10 тела са открити при разчистването на развалините, а 4 души починаха в болницата, информира федералното следствие. Разследващите проучват широк кръг от версии и допускат по-специално пожарът да се дължи на умишлен палеж, информира Интерфакс, като се позова на Следствения комитет на Руската федерация. Във връзка със случая са образувани редица наказателни дела, започнали са експертизи.

Разчистването на местопроизшествието продължава. Под отломките може би се намират още 10 души, съобщи по-рано Игор Паншин, шефът на регионалния клон на министерството. По уточнени данни пожарът е обхванал 18 200 квадратни метра.

Министерството съобщи, че разчистването на зоната може да трае с дни, отбелязва обаче Франс прес.

Пожарът, причините за който остават неизвестни, избухна в сряда по обяд и опустоши изцяло триетажния мол с обща площ 4000 квадратни метра.

Пламъците са тръгнали от кафене на първия етаж на двуетажната сграда. Възможно е причината да е в електрическата инсталация, се казва на сайта на Министерството на извънредните ситуации на Татарстан, съобщи по-рано Лента.ру.

Спасителите работят на три смени от по 300 души всяка. Използва се тежка техника: кранове, екскаватори, електрокари. Днес в Казан се очаква да пристигнат още спасители от съседни градове.

Източник: БТА