14 души са загинали при пожар, избухнал в модулна болница за пациенти с COVID-19 в град Тетово в Република Северна Македония, съобщи тази нощ министърът на здравеопазването Венко Филипче, цитиран от агенция Ройтерс.

Прокурорите са поискали аутопсията на 14 жертви, но не е изключено в хода на разследването да бъдат открити още, съобщи изданието МКД.мк. За някои от жертвите ще бъде необходим ДНК анализ, за да се установи тяхната самоличност. Според първоначалните сведения, сред загиналите няма медицински персонал.
Министърът на здравеопазването Венко Филипче от снощи се намира на място в Тетово, а междувременно съболезнования изпратиха Европейският съюз, министерството на външните работи на Гърция, сръбският президент Александър Вучич, който е предложил помощ в справянето с последиците, албанският президент Илир Мета и други.
"До момента са потвърдени десет жертви на пожара, но броят им може да нарасне. Това е много тъжен ден", написа по-рано в Twitter здравният министър.
Местни медии публикуваха снимки на голям пожар в западната част на града, докато пожарникари се втурват към мястото. Огънят е бил потушен за няколко часа.

Избухна пожар в румънски хотел, 16 души бяха свалени от покрива (ВИДЕО)

Засега остава неясно колко пациенти са се намирали в болницата в момента на избухването на пожара около 21,00 ч. в сряда, местно време, заяви пред Ройтерс пожелал анонимност правителствен служител.

Случаите на COVID-19 в Република Северна Македония започнаха да нарастват от средата на август, което принуди правителството да въведе по-строги социални ограничения, като здравни пропуски за кафенета и ресторанти.

Пожар в COVID отделение на иракска болница, 50 души са загинали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Страната с два милиона души население съобщи за нови 701 заразени през последното денонощие и нови 24 смъртни случая.

Град Тетово, който е населен предимно с етнически албанци, е сред градовете с най-висок брой заразени с коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Към момента няма официални данни за загинали или пострадали български граждани при пожара, съобщиха от МВнР.
БТА