/ / iStock/Getty Images
Британските власти съобщиха за 75 нови случая на заразяване с варианта Омикрон на коронавируса във Великобритания, предадоха британските медии. Службата за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) съобщи снощи, че общият брой на лицата, заразени с новия вариант на COVID-19, вече е 134.

104 от случаите са регистрирани в Англия, 29 - в Шотландия и един в Уелс. Засега няма потвърдени случаи в Северна Ирландия, но експертите очакват, че идните дни и там ще има случаи на заразяване с варианта Омикрон.

Експерти се опасяват: Омикрон се разпространява бързо по света

Джени Харис, която оглавява Службата за здравна сигурност, заяви, че голяма част от новите случаи на зараза са били установени след изследвания на лицата, които са контактували с първите заразени.

По информация на в. "Гардиън" половината от случаите на Омирон в Англия са установени у лица, които са напълно ваксинирани.

Moderna ще е готова с бустерна ваксина срещу Омикрон през март


В последно време във Великобритания се наблюдава увеличение на броя на заразените с коронавирус. През последните дни се съобщава за по 50 хиляди заразени за денонощие, като 99,8 от случаите са на зараза с варианта Делта.
БТА