12 убити при опит за въоръжен обир на банка в Бразилия

/ ThinkStock/Getty Images
Дванадесет души бяха убити при опит за въоръжен обир на банков клон в Североизточна Бразилия, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти. Трагедията се разиграла в град Милагрес, в щата Сеара.

Убити били както заложници, така и нападатели, каза кметът Лиелсон Ландин, като се позова на данни, получени от местната болница. Той уточни, че престъпниците убили хората, които са държали, а после били ликвидирани в престрелка с полицията.

Бразилски медии посочват, че обирът е бил извършен посред нощ. Престрелката между нападателите и полицията е продължила около 20 минути.
Според медии сред убитите заложници имало четирима членове на едно и също семейство, сред които и две деца. Те пътували с кола към местното летище, когато били спрени от нападателите, бягащи от полицията, и били взети за заложници.

Говорителка на губернатора на Сеара обаче излезе с по-различна версия на атаката. Според нея сред убитите освен заложници са и шестима полицаи, а нападателите, които се опитвали да откраднат пари от банкомати на два банкови клона на централната градска улица, успели да избягат с два вана без никакви пари.
 
БТА