лекари болница хирурзи
лекари болница хирурзи / / iStock/Getty Images
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова призова турските власти да окажат помощ на 12-годишно момиче от Санкт Петербург, което е пострадало на почивка в турския курорт Бодрум, съобщи РИА Новосоти.

"Руското посолство в Турция и генералното консулство в Анталия правят всичко възможно, за да помогнат на пострадалото момиче и родителите му", написа Захарова на страницата си във Facebook.

"Но също така бих искала да се свържа директно с моите турски колеги, включително с турското външно министерство, така че те да направят максимума, който е необходим, за дете, чиято ваканция завърши толкова трагично", добави Захарова.

18-годишно момче загина в аквапарка в Приморско

По-рано руското генерално консулство в Анталия съобщи, че родената през 2007 г. руска гражданка е хоспитализиран в критично състояние след инцидент на 18 август в плувен басейн в хотел в турския хотел Бодрум. Дипломатите отбелязаха, че че застрахователната компания ще възстанови разходите за лечение в предвидения лимит.

Според телевизионния канал Zvezda, ръката на детето е била всмукана в пречиствателната система на хотелския басейн и бащата на момичето се гмурнал за помощ. Но дори след спирането на помпата, крайникът е изваден от тръбата само заедно с облицовката на басейна. Момичето е откарано в болницата, където е в кома, и двамата родители са до нея.

На родителите е осигурено жилище в близост до медицинското заведение, за да могат да се грижат за детето.
 
 
БГНЕС