112 убити в концертна зала в Париж
112 убити в концертна зала в Париж / БГНЕС

Представител на френската полиция съобщи, че най-малко 112 души са загинали в парижката концертна зала "Батаклан", където нападатели взеха заложници, предаде Асошиейтед прес.

Похищението бе едно от най-малко шест нападения във френската столица.

Най-малко седем взрива са избухнали по време на щурма на залата, съобщи радио Франс енфо, цитирано от ТАСС.

Първите шест избухнали в началото на щурма, който е проведен от две спецподразделения - РЕД на френската полиция и БРИ на парижкия отдел за борба с бандитизма и тероризма. След това, след първите взривове настъпило прекъсване от около 20 минути. После прозвучал последният силен взрив", посочва радиото.
Франс прес също съобщава, цитирана от ТАСС, че в залата са загинали най-малко 100 души.

Президентът Оланд е пристигнал заедно с премиера Манюел Валс в 11-ти район на Париж, където се намира "Батаклан", предаде още ТАСС. По предварителни данни двама терористи, които са държали заложници, са ликвидирани. Жертвите може да се окажат стотици, предаде Франс прес, цитирана от ТАСС.

Пожелали анонимност източници от френската полиция потвърдиха пред Асошиейтед прес, че операцията е приключила и че има най-малко двама убити нападатели.

Единият от източниците описва гледката вътре в сградата като "касапница", като добавя, че атентаторите са хвърляли експлозиви по заложниците. И двамата източници на Асошиейтед прес очакват броят на жертвите да се увеличи.

Заложническа драма в концертна зала в Париж

CNN предава разказ на очевидец, който се е намирал в „Батаклан", когато терористите са влезли в концертната зала. Двама облечени в черно мъже, въоръжени с AK-47 са започнали да стрелят в хората, и когато ранените са се свличали, са ги разстрелвали в „екзекуторски стил". Двамата не са носили маски и не са казали нищо. Стрелбата е продължила 10 до 15 минути, което е докарало тълпата в малката концертна зала до паника. Свидетелят съобщава, че преди да избяга е видял телата на най-малко 20 до 25 мъртъвци на пода.

Френските власти са призовали хората да останат по домовете си. Властите са започнали разследване за тероризъм.

Трафика на редица пътни артерии е прекъснат след атаките.
Все още нито една терористична организация не е поела отговорност за терористичните актове, въпреки че „Ислямска държава" ги е аплодирала в „Туитър".