/ iStock/Getty Images
Лекарите и медицинският персонал в Италия са зашеметени от устойчивостта на Мария Орсингер, 101-годишна баба, която е преживяла пандемията от испанския грип, Втората световна война и сега COVID-19, при това три пъти, съобщава РТС.

Орсингер е положителен за COVID-19 за първи път през февруари. „През февруари майка ми беше хоспитализирана в Сондал и лекарят в болницата ни каза, че никога не е срещала някой на такава възраст да е преболедувал коронавируса по този начин. Дишаше сама и нямаше температура", разказва дъщеря й Карла.

За съжаление тя отново е хоспитализирана през септември с треска, след което отново е тествана и излиза положителна. Тя премина през пълен период на лечение от 18 дни.

Още тогава медицинският персонал беше изумен от устойчивостта на възрастната жена и каза, че престоят й в болницата е предимно предпазна мярка.

Борбата й с COVID-19, обаче не спира. Миналия петък тя отново е положителна за вируса. Трети късмет, както се шегуват. Въпреки всичко, Мария Орсингер е асимптоматичен случай.

Дори пандемията от испански грип не могла да й причини нищо.

Въпреки че е прикована на легло поради възрастта си и се затруднява да общува с трите си дъщери, тъй като е почти глуха, семейството й с нетърпение очаква пристигането й у дома.

Родена на 21 юли 1919 г. в малкото градче Гаджо, Мария Орсингер оцелява от пандемията на испанския грип, омъжва се по време на Втората световна война и сега е на път да победи COVID-19 за трети път.

"Лекарите са напълно зашеметени", казват дъщерите й и обясняват, че досега майка им е била тествана три пъти отрицателно и три пъти положително.
БГНЕС