/ iStock/Getty Images
100-годишна белгийка успя да пребори коронавирусната инфекция, предаде БГНЕС.

Днес персоналът на болницата „Bois de l'Abbaye” в Източна Белгия поздравиха рожденичката Жюлие Дьовил с навършването на един век и изписването ѝ от лечебното заведение.

Жената, родена по време на епидемията от испански грип, отпразнува своята 100-годишнина през уикенда, а няколко дни преди това изследванията потвърдиха, че е успяла да победи COVID-19. Сега тя ще може да се върне обратно в дома за възрастни, където ще може да се срещне с любимите си хора, пише АФП.

90-годишна туркиня се пребори с коронавируса за 10 дни

„Да, те ще дойдат утре”, възкликна жената на излизане от болницата, съпроводена от аплодисментите на персонала и щракането на журналистическите камери.

Медицинската сестра, която се е грижела за Дьовил по време на целия ѝ болничен престой, заяви, че излекуването ѝ е един от най-големите успехи на персонала там.

Подобно на много други възрастни хора, столетницата е била диагностицирана с коронавирус, довели до затруднения с дишането, вследствие на което е приета в болница.
Възстановяването е продължило 19 дни и в крайна сметка е успяла да победи заразата.

Изданието подчертава, че със своите 7 500 смъртни случая, главно сред хора над 75-годишна възраст, Белгия се класира сред най-засегнатите страни по брой смъртни случаи на глава от населението
БГНЕС