/ iStock
Десет души са загинали след експлозия в бизнес квартал в Доминиканската република, 11 души все още са в неизвестност, а десетки са ранени, съобщи президентът Луис Абинадер, предаде АФП.

Експлозията в понеделник разтърси търговския район на Сан Кристобал, на по-малко от 30 км от столицата Санто Доминго, като предизвика пожар, който продължаваше да гори часове по-късно, и огромни кълба дим.

Няколко автомобила останаха изпепелени.

Абинадер посети мястото на инцидента, като изпрати съболезнования на близките на "10-те души - мъже, жени и деца - за които се съобщава, че са загинали".

"Правим всичко, което е възможно от човешка гледна точка... за да разследваме положението на 11-те изчезнали. Около 37 души са хоспитализирани", каза той.

В понеделник властите съобщиха, че сред загиналите има и четиримесечно бебе.

35 са вече жертвите на експлозията в Махачкала (ВИДЕО)

Причината за експлозията не е разкрита, както и точният ѝ произход.

Взривът е засегнал няколко предприятия в района, включително железарски магазин, ветеринарен кабинет и фабрика за пластмаси.

Снимки на изчезнали хора се разпространиха в социалните мрежи, а десетки хора търсеха изчезнали членове на семействата си в близките болници.

На мястото на инцидента бяха изпратени около 500 пожарникари и други спасители, а за претърсване на отломките бяха използвани кучета.
БГНЕС