10 души загинаха при самоубийствен атентат в Пакистан
10 души загинаха при самоубийствен атентат в Пакистан / снимка: Reuters

Най-малко 10 души бяха убити и 20 ранени днес в Пешавар, в Северозападен Пакистан, при самоубийствен атентат,  предаде АФП. Атаката била извършена на пазар в област Адази, на около 16 км южно от град Пешавар.

Самубиецът взривил експлозива пред дома на местния кмет Абдул Малик в покрайнините на града, разтърсван от ислямистки бунтовници. Малик организирал местна милиция срещу талибаните. "Нападателят камикадзе пристигнал с кола и я взривил в момента, когато кметът на Пешавар заедно с посетителите се намирал пред кметството в близост до пазара за животни, уточнява АФП, цитирайки източник от местната полиция.

Според ИТАР-ТАСС при нападението, извършено от мъж, който се самовзривил на оживен пазар в центъра на града, ранените са над 30 души.

През последните седмици в Пакистан бяха извършени редица нападения, при които загинаха над 300 души. Действията на бунтовниците целят да отслабят решимостта на правителството да продължи военната операция срещу талибаните и Ал Кайда в Южен Вазиристан, посочва БТА.