Звонарьова се класира за полуфиналите в Доха
Звонарьова се класира за полуфиналите в Доха / netinfo

Поставената под номер 8 в основната схема Вера Звонарьова (Русия) победи водачката Йелена Янкович (Сърбия) с 2:6, 6:3, 6:4 в среща от 3-ия кръг в бялата група на първенство на УТА в Доха с награден фонд 4,55 милиона долара.

Това бе първа загуба за сръбската тенисистка, която игра с контузия в кръста. Така Звонарьова се класира за полуфиналите като лидерка в групата след три победи, но Янкович също продължава напред. След като си размениха по един сет в третата решителна част Янкович поведе с 3:1, но Звонарьова спечели следващите четири поредни гейма и в крайна сметка затвори мача с 6:4.

Срещата продължи повече от 2 часа. Днес две от тенисистките отказаха участие в първенството - Ана Иванович (Сърбия) и Серина Уилямс (САЩ). Полякинята Агниешка Радванска замени отказалата се заради вирусно заболяване Ана Иванович (Сърбия) за последната среща в бялата група. Шампионката от "Ролан Гарос" Иванович, която вчера навърши 21 години, няма шансове да се класира на полуфиналите, след като загуби първите си два мача в надпреварата.

Серина Уилямс (САЩ) прекрати участието си заради травма. Американката разтегна мускул в областта на корема при вчерашната загуба от сестра си Винъс Уилямс със 7:5, 1:6, 0:6. Отказването на американката прати на полуфиналите рускинята Елена Дементиева заедно с победителката в лилавата група Винъс Уилямс.

В последния мач от групата олимпийската шампионка Дементиева ще играе срещу сънародничката си Надя Петрова, но резултатът от него няма да се зачита за класирането. Полуфиналните двойки на първенството на УТА са Вера Звонарьова (Русия) - Елена Дементиева (Русия) и Винъс Уилямс (САЩ) - Йелена Янкович (Сърбия).