Звездите почиват в първата контрола на националите
Звездите почиват в първата контрола на националите / netinfo
Мъжкият национален отбор по баскетбол изигра първа контрола от началото на подготовката за допълнителните евроквалификации. Момчетата на Тити Папазов направиха спаринг с тима на Иван Чолаков – младежи до 20 години. За младежите това бе последна проверка преди Европейското първенство в Италия и те се представиха достойно, като отстъпиха с 66:81.

Тити Папазов и двамата му помощници – Георги Младенов и Емил Йонов, дадоха почивка на звездите в отбора Тодор Стойков, Филип Виденов, Хрисимир Димитров и Митко Ангелов. Първоначално и Стефан Георгиев трябваше да отдъхва, но след като Тенчо Банев получи лека травма, се наложи центърът на Левски да се появи на терена.

Съставът на Иван Чолаков пък бе без заболелите от вирус Павел Иванов, Любомир Лилов и Ценко Наков. И тримата обаче ще пътуват с връстниците си за Италия.

Отново се забеляза доброто настроение в лагера на мъжкия национален тим, като баскетболистите показаха бърза сработка и много желание за игра.

Тежките физически натоварвания от три дни насам си казаха думата и Станислав Славейков, Деян Иванов и още от момчетата се оплакаха от умора и схващания. До по-сериозни травми обаче не се стигна.

На 17 и 18 юли националите ще изиграят и първи официални контролни срещи – с Швеция в Правец. Тимът ни ще се бори с Босна и Херцеговина и Унгария за място във финалната квалификация в Испания.