Звезда прегази Партизан
Звезда прегази Партизан / netinfo
Цървена звезда победи с категоричното 4:1 Партизан в 132-рото голямо сръбско дерби и скъси преднината на черно-белите на върха в класирането на само три точки.

Началото на битката за Белград не предвещаваше такова развитие, тъй като гробарите поведоха на негостоприемната Мала Маракана още в третата минута с гол на Джордже Лазич.

Капитанът на Звезда Деян Милованович изравни в 19-ата минута с удар от 18 метра, а Сегундо Кастийо направи 2:1 за делиите 36-ата.

Еквадорският национал Кастийо, отговаряйки напълно на малкото си име, за втори път се разписа в 56-ата минута, покачвайки на 3:1.

Бранко Милияш оформи крайния резултат в 68-ата минута с точен удар от дузпа, отсъдена за нарушение на Ненад Джорджевич срещу Ненад Йестерович.

Изнервен от изоставането в резултата с 1:4 Неманя Рънич от Партизан атакува звездаша Душан Баста и получи директен червен картон.

Сенегалецът с български паспорт Ибрахима Гай, който попада в сметките на националния ни селекционер Пламен Марков игра пълни 90 минути в белградското дерби.