Зверски наказания за екшъни в пловдивско
Зверски наказания за екшъни в пловдивско / netinfo
Двама футболисти от пета дивизия бяха наказани с лишаване от състезателни права за една година от Дисциплинарната комисия при Зоналния съвет на БФС-Пловдив.

Срещата от Б областна група-север Ведраре - Войнягово, играна в неделя, не е завършила, като според докладите на длъжностните лица в 68-ата минута, при резултат 0:0, Атанас Атанасов от Ведраре и Димчо Христов от Войнягово са се сбили зверски, след което в мелето се включили и техните съотборници.

Реферът Иван Чобанов и охраната все пак са успели да спрат боя. Реферът Чобанов е вдигнал червен картон на двамата инициатори на боя и е започнал да си записва върху картона техните номера. В този момент изгоненият футболист на домакините Атанас Атанасов се отдалечава от главния съдия, след което се засилва и със скок, използвайки силата на цялото си тяло, нанася удар с глава в главата на съдията Иван Чобанов, пише в докладите на длъжностните лица.

Реферът е преценил, че не може да продължи срещата и в 70-ата минута я прекратява. За тази си изцепка футболистът-камикадзе Атанас Атанасов от ФК Ведраре получи наказание от 1 година лишаване от състезателни права. Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС - Пловдив присъди за срещата служебен резултат 0:3 в полза на гостите от Войнягово.

Още един побойник от пета дивизия ще закачи обувките за 1 година на пирона. Това е Димитър Тодоров от Марица Маноле. Заради негови изпълнения срещата от същата Б областна група-север между неговия Марица Маноле и Елегант Стрелци, играна в събота, и също завършила преждевременно.

В 67-ата минута при резултат 0:3 съдията Пламен Кошев е отсъдил дузпа в полза на гостите, пише в докладите на длъжностните лица. Веднага трима играчи на домакините са заобиколили съдията, а Димитър Тодоров му е нанесъл няколко удара. Съдията Кошев е прекратил срещата.

За това си провинение Димитър Тодоров от Марица Маноле е лишен от състезателни права за 1 година. Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС - Пловдив е присъдила служебен резултат 0:6 в полза на гостите от Елегант Стрелци.

За още една среща от Б областна група-юг е присъден служебен резултат. Играният в събота мач Христо Ботев Чешнигирово - Тополово е продължил само до 80-ата минута, когато реферът Митко Недев го е прекратил.

В 65-ата минута Недев е вдигнал червен картон ва Севгин Кармажа от гостите, който излизайки от терена, е заплюл рефера. В 79-ата минута Недев е отстранил от игра и Наско Колев от Тополово, който също го е заплюл. Нещо повече - той е подканил съоборниците си да напуснат терена, което те са сторили, но без повече изцепки.

Поради липса на втори отбор на терена, реферът Недев е прекратил срещата в 80-ата минута. За плюнките си Наско Колев и Севгин Кармажа от ФК Тополово отнесоха четири мача лишаване от състезателни права, а отборът им загуби служебно срещата с 0:6.