Зума отново ще има тежката дума на „Лаута”
Зума отново ще има тежката дума на „Лаута” / netinfo
„Зума ще има тежката дума по всички спортно-технически въпроси в Локомотив Пд, ако финализираме успешно сделката за клуба”, заяви в ефира на Дарик бизнесменът Георги Гергов. Той бе категоричен, че точно локолегендата Христо Бонев ще бъде изпълнителен директор на клуба. „Без него няма какво да правя в Локомотив”, категоричен бе изпълнителният директор на панаира. Самият Бонев заяви пред Дарик, че сделката е сигурна. Според него Гергов и Топалова, които преговарят от 20-на дни, почти са се разбрали за цената.

Гергов съобщи, че утре започват същинските преговори, свързани с проучване на икономическото състояние на клуба и прогнозира, че до десетина дни те ще бъдат финализирани. „Имам усещането, че ще се разберем с г-жа Топалова”, каза изпълнителният директор на „Международен панаир Пловдив”. Той избягна отговор на въпроса дали при формалното оформяне на сделката купувач ще бъде Панаира или друго от дружествата, в които той е акционер.

„Целта на Локомотив може да бъде единствено класиране в евротурните, аз половинчати неща не правя”, декларира Гергов. По-рано този следобед, на среща с феновете в хотел „Санкт Петербург”, той увери привържениците, че ще ремонтира стадиона, за да не се срамуват домакините при гостувания на чужди отбори на „Лаута”, където преди 2 години падна една от трибуните. Гергов обаче отказа да посочи какви са разчетите му за годишната издръжка, от която ще се нуждаят черно-белите, за да постигнат целите си. „Нека първо се качим на коня, преди да заговорим в цифри”, каза бизнесменът, който е председател на Федерацията по конен спорт.