Живко Желев: Румъния показа потенциала си срещу Турция
Живко Желев: Румъния показа потенциала си срещу Турция / netinfo

Защитникът на румънския Оцелул Живко Желев сподели пред Гонг своите впечатления, след като имаше възможността да наблюдава приятелската среща между Румъния и Турция, в която съперникът ни в евроквалификациите победи с 2:0.

 

„Първото полувреме имаше голяма битка центъра” – коментира Желев – „През първата част Муту изпусна чисто положение, като прехвърли вратата, а турците в третата-четвъртата минута уцелиха страничната греда от 20 метра.

 

„През втората част румънците показаха потенциала си, като Марика бе над всички. Той асистира за двата гола, Муту също се представи силно. Румъния играе добре и се надявам, че няма да успее да покаже класата си срещу България. Марика е бърз и много техничен футболист, трябва да успеем да неутрализираме него и Муту”

 

За двубоя на България с Уелс бранителят, който доскоро често попадаше в националния отбор, заяви:

 

„Беше добре да победим заради повторния дебют на Пенев, но това е просто контролна среща. Мач с Холандия има друг заряд, ако искаме да се класираме трябва да победим или най-малкото да не загуби там. Всеки отбор има слаби страни и ако се възползваме от тях, можем да победим Холандия.

 

За представянето на неговия Оцелул и за предстоящия двубой срещу Локомотив София Желев каза:

 

„Във второ гостуване губим, след като ни гонят втори човек още през първото полувреме. Пътят ни напред минава през задължителна победа над Локомотив. В Румъния няма слаби отбори и се уверих в това, че никой не бива да бъде подценяван.”

 

„Събраха ни се доста загуби, но тук не е като в България, да загубиш един или два мача и да се правят трагедии. Тук след четири кръга няма нито един отбор с пълен актив от точки, силите са изравнени и ако побеждаваме можем да се изкачим с шест-седем места напред”, каза още бившият играч на Литекс.