Жеваго иска ЦСКА да не фалира
Жеваго иска ЦСКА да не фалира / netinfo
Представителят на единия от кандидатите да придобие „Кремиковци” - украинският инвеститор Константин Жеваго, посочи в съобщение до медиите, че групата „Финанси и Кредит” не изключва възможността да купи футболен клуб ЦСКА, тъй като смята за недалновидно, той да фалира.

В прессъобщение, разпространено наскоро и до украински медии, се посочва, че по-подробно този въпрос може да бъде дискутиран не по-рано от две седмици, когато ще се изяснят, както финансовите, така и други моменти, свързани с този проект.

От компанията заявяват, че изнесената информация в българската преса, позоваваща се на украински медии за това, че някой принуждава потенциалния купувач на металургичния комбинат да купи и футболния клуб ЦСКА, не отговаря на истината и че двата проекта не са свързани.

В страните, където групата осъществява стратегически инвестиции, поддръжката на мероприятия в областите на културата, образованието и спорта, е част от корпоративната социална политика на компанията, се посочва в съобщението.

Компанията от години поддържа футболен клуб Ворскла Полтава, играещ в украинската Висша лига, оказва поддръжка на Държавния университет „Шевченко”, участва в Проект за „Детска болница на бъдещето”, както и в редица други социални и културни програми.

В прессъобщението пише, че групата съзнава огромната роля, която има за милионите футболни привърженици в България, един от най-старите и авторитетни футболни клубове на Европа - ЦСКА.

„От гледна точка на перспективите за развитието на бизнеса ни в България, би било недалновидно да се позволи на тази спортна организация да фалира”, посочва компанията.