Жеан Карлос пропуска мача с Вашаш, Гонзо и Яшар с проблеми
Жеан Карлос пропуска мача с Вашаш, Гонзо и Яшар с проблеми / netinfo
Бразилецът Жеан Карлос почти сигурно отпада за мача във вторник с унгарския Вашаш, заяви за Гонг Вили Вуцов след първата за деня тренировка в Линдабрун.

„Жеан Карлос се оказа, че има остатъчна болка в коляното, което лекуваше”, съобщи Вуцов. „Има съмнения за проблеми с менискуса. За мен е необходимо да се вземе бързо, ясно и точно решение. Не може ден да тренира, ден да не тренира.”

Треньорът е притеснен играчът да не изостане и функционално и игрово от другите.

Той иска да разполага с всички играчи в началото на сезона, когато са и най- важните мачове на Левски.

„Не мога да кажа дали ще тренира и следобяд”, заяви Вуцов. „Ще чакаме главния ни лекар, а дотогава няма да тренира. Почти сигурно Жеан пропуска утре мача с Вашаш. Всичко друго мога да бъда, но не и лекар, за да знам какво е положението му. Проблемът на Карлос може да е сериозен, може и да не е. Никой не дава точна диагноза.”

Наставникът на „сините” е на мнение, че ако трябва, и Жеан да бъде пратен на прегледи, за да се установи какво му е, защото треньорите стоят в неизвестност за състоянието на бразилеца.

Вуцов е спокоен за трениралите на облекчен режим Георги Иванов и Джуни Яшар. „Те участваха в най-важната част на заниманието”, сподели Вуцов. Гонзо има леки проблеми с ахилесите. Те се знаят. Във второто занимание ще се включи на пълни обороти. Джуни има леко дръпване в областта на десния адуктор получено на мача в събота. За мен реално е той да играе поне едно полувреме срещу Вашаш.”

Старши треньорът на Левски Велислав Вуцов изрази задоволството си от първата тренировка на тима в Линдабрун. Той е доволен, че отборът е избягал от големите жеги в София. Тук времето е отлично за работа, а и дъжда като по поръчка спря преди заниманието.

„Стана много добра тренировка”, заяви Вуцов. Аз съм доволен от старанието и желанието на всички. Футболистите влязоха с много настроение в работната седмица. Дано до края на седмицата да няма жеги. Това ще ни позволи по- интензивна работа. Ще тренираме за бързина, за сила и за скорост. Имаме и добрата възможност на добрите терени да се играе с топка.”

снимки: Валентин Грънчаров, Линдабрун