Зетова напуска Перуджа
Зетова напуска Перуджа / netinfo
Най-добрата българска волейболистка Антонина Зетова ще напусне своя тим Деспар (Перуджа). Това обяви самата Тони пред Гонг, дни след като завърши сезона в италианската Серия А1.

Тази година Перуджа вдигна три трофея – шампионската титла и Купата на Италия, както и спечели турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация.

„Говорих с президента ни, който иска да ме задържи още един сезон, но аз вече нямам сили и на тази възраст да играя и в Серия А1 и в Шампионската лига. Варианта Перуджа като отбор отпада. Имам предложения от четири турски клуба и от Испания” каза плевенчанката.

Въпреки че от две години се спекулира, че Тони слага край на кариерата си, тя все още има хъс, сили и желание да играе професионален волейбол.

Официално днес на Апенините се появи информация, че шампионът на Испания Групо 2002 (Мурсия) иска да привлече в редиците си Зетова, полякинята Валевска и бразилката Жаклин.

„Другата седмица се прибирам в България. Вече ми е мъчно за вкъщи. След този дълъг сезон, сега си почивам и по-късно ще мисля какво ще правя. Не мога да не съм доволна от престоя си в Перуджа – за два сезона спечелихме всичко, което можеше да се спечели – миналата година Шампионската лига, а този имаме голям шлем. В началото на годината никой не се надяваше, че може да постигнем този голям успех, а ние го направихме по рекорден начин. Това лято ще си почивам само в България, няма да правим екзотично пътешествие. След време, когато се откажа и зимата, като нямам мачове ще ходя на топли места с бели плажове и синьо море. Това ми е мечта!”, каза още Тони Зетова.