Зенит спечели и суперкупата
Зенит спечели и суперкупата / netinfo

Шампионът на Русия Зенит (Санкт Петербург), спечели и Суперкупата на страната, след като се наложи с 2:1 над Локомотив (Москва) на стадион Лужники.

Първото попадение дойде малко куриозно и с основна вина за това е вратарят Иван Левенец, който дебютира в рамката на Локомотив (Москва). При опит да изрита топката, той я прати в гърба на Андрей Аршавин от Зенит, който се обърна и практически на празна врата вкара за 1:0.

Локомотив изравни в 70-ата минута с попадение на Банташ Рудолфу, който засече центриране на Питър Одемвинге, който пробипо дясното крило.

Все пак в 82-ата минута Зенит стигна до победата, след като Павел Погребняк прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

25 хиляди души изгледаха мача, с който се открива сезона в Русия, като 4 хиляди от тях дойдоха специално от Санкт Петербург, за да подкрепят своя Зенит.

Това е шестото издание на мача за Суперкупата на Русия и за първи път тя се печели от отбор, който не е московски. Три пъти тя е била притежание на ЦСКА, а два пъти- на Локомотив.