Заплахи спряха Бекяров да говори
Заплахи спряха Бекяров да говори / Снимка: plovdiv24.com

Бившият рефер Ангел Бекяров отказа да говори днес на пресконференцията организирана от отстранените от футбола български арбитри, които разкриха неща свързани с настоящатата работа на Съдийската комисия.

Бекяров се появи на брифинга като по този начин доказа, че застава зад останалите съдии. В последствие Момчил Врайков заяви, че от снощи пловдивският Колина е заплашван и му е казал, че за него семейството е по-важно и затова няма да говори.

„Когато се видях тази сутрин с Бекяров, той беше на път да се разплаче, заради натиска, който му е оказан. Заплахите не идват от футболни президенти”, каза Врайков.

Пред медиите, освен него, застанаха още Димитър Димитров – Каубоя и Красимир Йосифов. За случая с Бекяров Момчил Врайков благодари на президента на Ботев Димитър Христолов, че все пак е позволил на сегашния спортно-технически директор (Бекяров) на „канарчетата” сам да вземе решение дали да говори.

Според Красимир Йосифов пък изпълняващият длъжността шеф на Съдийската комисия Ичко Лозев съвсем умишлено е изпратил помощник съдията Тихомир Боболов на двубоя Ботев – Черно море (2:2), за да помогне на пловдивчани, което да принуди Христолов да спре Бекяров да присъства на срещата. Вторият гол за Ботев в този мач падна след съмнително положение на засада.

В същото време тримата бивши арбитри признаха, че са им предлагани пари, но и тримата бяха категорични, че не са взимали.