За разлика от Левски, Славия победи Черноморец
За разлика от Левски, Славия победи Черноморец / netinfo
Славия победи Черноморец с 2:0 в последния мач от 12-тия кръг на А група. Двубоят, игран в столичния квартал „Овча Купел” премина без особени проблеми за „белите”, които стигнаха до успеха след голове на Демиран Ортега и Галин Иванов. Двата отбора завършиха мача с по 10 човека след червени картони на Диоп и Траянов.

Гостите от Бургас не можаха да се противопоставят на своя противник и заличиха до голяма степен доброто си представяне от мача с Левски, когато измъкнаха равенство.

Срещата започна с гол от съблекалнята на домакините. Още във 2-рата минута Попара изведе Галин Иванов отляво, той подаде хитро към Демиран Ортега, който бе оставен непокрит и от няколко метра вкара в десния ъгъл на Чворович.

В следващите минути „белите” продължиха с атаките си и на няколко пъти бяха близо до втори гол.

В 15-тата минута Галин Иванов падна в наказателното поле след съприкосновение с бранител на Черноморец, но реферът Ивайло Стоянов остана безмълвен в ситуацията.

В следващата атака пък Иванов нацели напречната греда след добър удар от границата на наказателното поле.

В 26-тата минута голмайсторът Ортега направи невероятен пропуск, след като в наказателното поле се освободи от двама бранители на Черноморец и стреля хитро над Чворович. Ударът му обаче мина встрани от вратата.

Втори гол за Славия все пак падна в 59-тата минута. Тодор Колев изведе Галин Иванов на стрелкова позиция след невероятен пас с пета и младият халф без проблеми реализира за 2:0.

До края на мача изобилстваха най-вече груби влизания от страна на двата отбора, които завършиха мача с по 10 човека.

Първо в 78-мата минута Ванчо Траянов бе изгонен с директен червен картон, а 5 минути преди края влезлият като резерва Мбайе Диоп получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Ники Кръстев и възстанови численото равенство.

Във временното класиране Славия се изкачи на 8-мо място със 17 точки, а Черноморец остана шести със 18.