Ювентус тресна Борусия в Германия
Ювентус тресна Борусия в Германия / netinfo
Ювентус победи с 3:1 Борусия Дортмунд в контролна среща играна на немска земя.

Проверката трябваше да се проведе в събота, но заради силен дъжд и наводнен терен, тя бе отложена за днес.

В голмайстори за италианския гранд се превърнаха Амаури в 5-та минута и на два пъти Якуинта съответно в 51-та и 75-та минута.

Почетното попадение за Борусия вкара Круска в 78-та минута от дузпа.

Срещата започна добре за „старата госпожа”. Италианците излязоха доста концентрирани, което си каза думата, след като успяха да открият резултата само след пет минути игра. Отлична атака за „бианконерите” Каморанези към Григера, който отдясно центрира, а Амаури засече за 1:0. При този резултат завърши и първата част.

През второто полувреме нападението на Ювентус бе водено от Якуинта и Дел Пиеро. Атаката на италианците се раздвижи, което доведе и до второто попадение в немската врата. Само 6 минути след началото на вторите 45 минути Недвед центрира прецизно към Якуинта и последният от централната зона на наказателното поле засече за 2:0.

В 75-та минута Поулсен намери в центъра на атаката Якуинта с прекрасен пас от 40 метра, същият овладя прекрасно и прехвърли вратаря, за да вкара второто си попадение в немската врата и съответно трето за мача.

Три минути по-късно падна и почетното попадение за немския отбор. След неразбирателство в наказателното поле се стигна до изпълнение на 11-метров наказателен удар. В 78-та минута той бе реализиран от Круска.