Юрий Пунтус се надява с молебен да спаси Беларус
Юрий Пунтус се надява с молебен да спаси Беларус / netinfo
Няколко часа преди изключително важния евроквалификационен мач между Беларус и България футболистите на Юрий Пунтус ще се поклонят в Минск на Владимирската икона на Светата майка. По настояване на старши треньора, който е изключително набожен, играчите от бившата съветска република ще чуят специална молитва от личния духовник на своя наставник.

Самият отец Сергей разкри пред местните медии, че ще отслужи молебен за добрите дела, тъй като „срещата с българския отбор, който е много силен, е изключително важна”.

„Нашите баби в храма, които никога не са се интересували от футбол сега ще гледат мача. Те се молят и много се вълнуват. Аз също преживявам това заедно с играчите, защото те са наши духовни чада”, каза отец Сергей.

„Тук имаме повече мощи на светци, отколкото в цялата Московска патриаршия. Юрий Пунтус е наш енориаш, ние го приехме за брат”, добави духовникът.

Наставникът на отбора на Беларус не за първи път води своите момчета на църква, самият треньор не крие влечението си към православната религия.