Възстановяват женския баскетболен ЦСКА
Възстановяват женския баскетболен ЦСКА / netinfo

Женският баскетболен тим на ЦСКА може да бъде възстановен от следващия сезон. Новината разкри за Гонг бившият баскетболист Станислав Станков. Добре известният в баскетболните среди Шошо Станков, с помощта на екс-наставника на „червените ангели” Георги Божков се е заел с трудната задача.

„Наистина има проведени първоначално разговори. Имаме идея за възстановяване на женския баскетболен тим на ЦСКА. Разбира се не така, както по времето на Емил Коен, но всяко нещо с времето си”, сподели Станислав Станков.

Не става дума обаче за спонсорство от страна на гръцките собственици на мъжкия тим на ЦСКА. „Няма да намесваме мъжкия клуб с женския. Нещата са тръгнали. Водят се предварителни разговори с доста хора. Искам да призова всички, които обичат ЦСКА да помогнат”, каза Шошо Станков.

Дъщерята на бившия състезател на „червените” Станислава Станкова пък е сред най-големите надежди на родния женски баскетбол.

Женският баскетболен отбор на ЦСКА спечели три трофея през миналия сезон – титлата в Адрическата лига, златото в родния шампионат и Купата на България.