Вуцов: Велика победа, ние поне имаме стадион за евротурнирите
Вуцов: Велика победа, ние поне имаме стадион за евротурнирите / dobrichmedia.com
Старши треньорът на Калиакра (Каварна) Велислав Вуцов имаше да сподели доста емоции след историческото класиране на неговия тим на полуфинал за Купата на България.

„Една велика страница за този клуба, за този град, поздравявам всички. Момчетата дадоха повече от 100% от себе си. Знаехме силните и слабите страни на Локомотив, мисля, че се постарахме да изпълняваме тактическите указания и това ни донесе успех. Знаехме, че нямаме право на грешки, хубавото е, че противникът сбърка много рано. Гордея се с отбора си, всички видяха, че в Каварна се играе нормален цивилизован футбол. Миналата седмица казаха, че не сме за А група, но аз мисля, че днес показахме, че не е така,” каза на един дъх младият специалист.

„Нашата първа цел си остава първенството. Аз очаквах да отпаднем, слагам си ръката на сърцето. Но аз съм убеден, че нашия отбор играе от мач на мач по-добре.

Много мачове в нашата група вече започнаха да се играят в понеделник, вторник и сряда, а не в събота и неделя. Не ме питайте какво искам да кажа, нямам доказателства, но заявявам, че нашия отбор ще играе феърплей,” не пропусна да каже Вуцов и за шампионата в Б група.

Наставникът също не може да си представи все още Калиакра в евротурнирите, но отбеляза:„Виждате, че Калиакра поне има стадион в евротурнирите, за разлика от някои отбори от А група, които класират се по някакъв псевдо-начин, и ходят после да играят на по 300-400 километра от своя град да играят. Бъдете сигурни в едно, че няма да се предаваме.”

„След червения картон, всички спорни положения, в средата на терена или около него, бяха отсъждани в полза на гостите. Не знам дали беше компенсиране или какво и просто го споделих с четвъртия рефер на няколко пъти. Имаше хора и от Локомотив Пд, които ми отправиха реплики, на които аз не отговорих. Радвам се, че издържах,” завърши Вили Вуцов, след като класира втородивизионния Калиакра в Топ 4 за Купата на България.