Вуцов: Следваме максимата Бий, за да те уважават
Вуцов: Следваме максимата Бий, за да те уважават / netinfo
Старши треньорът на Калиакра (Каварна) Велислав Вуцов говори специално за Спортно шоу Гонг ден преди полуфинала за Купата на България срещу Черно море. Втородивизионният тим е изненадата на турнира до момента и има всички шансове да стигне до мач за трофея, тъй като е домакин на предстоящия сблъсък с „моряците”.

„В Каварна всички сме в отлично настроение. Утре мачът освен, че няма да бъде предрешен, мисля, че ще направим една поредна изненада. Надявам се, че ще имаме сили да стигнем до финал,” каза Вуцов. „Аз винаги съм казвал, че в Черно море като играч и треньор са минали най-хубавите ми дни. Сърцето ми остана там, но в такива моменти няма място за сантименти. Има едно правило – бий за да те уважават. Не казвам, че ще бием 100%, но ще направим всичко по силите си, да се опитаме да победим.”

Относно приоритетите на Калиакра, която се бори и за влизане в А група, младият специалист коментира: „Аз наистина бих искал да влезем в А група на първо място. Така че, ако трябва да съм настроен за нещо, това са мачовете от шампионата. Но за момчетата ми това е някакъв върхов момент, и определено знам желанието на футболистите, и на ръководството. На ръководството е изпълнение и на двете цели, но на футболистите е достигане до финал. Вече на финал се играе съвсем различно. Моите футболисти желаят, дай боже и да успеят.”

„Въобще не си мисля за евротурнири, и за миг не ми е минавало през ума. Мисля, че не сме готови. Но ако утре бием, смятам, че ще докажем, че сме готови за А група, че сме равностойни на повечето отбори в елита. Тук в клуба, в града, апетитът идва с яденето. Не мисля, че реално мястото на Калиакра е в УЕФА, но смятам, че сме равни на повечето отбори от А група,” отбеляза Вуцов.

За премиите, които играчите на Калиакра ще получат, ако стигнат до финал, наставникът не назова конкретна сума:„Ако кажа, че не играем за пари, че играем за малко пари, ще излъжа. При нас няма такива пари, като в Ботев. За нашия клуб обаче премиите са рекордни. Но в утрешния мач нямат значение парите.”

Вили Вуцов даде и своята прогноза за мача Калиакра – Черно море за любителите на залаганията:„Ако искаш да играеш на сигурно, играй 1Х, но ако искаш повече пари, играй 1.”