Вуцов: Поканиха ме за треньор преди два дни, не ме е страх
Вуцов: Поканиха ме за треньор преди два дни, не ме е страх / netinfo
Новият старши треньор на Левски Велислав Вуцов разкри пред Гонг, че още преди два дни е получил покана да води „сините”. Той даде първото си интервю само минути след като Левски обяви официално назначението му.

„Няма спор, че това за мен е сбъдната мечта. Но се радвам и на това, което се случи в Каварна (б.р. - победа над Родопа днес). Малко ми е мъчно, заради Калиакра, това са мъжки момчета, които заслужават с труда си да влязат в А група. Но се радвам, че с труда си съм заслужил да бъда поканен за треньор на, за мен, най-големия клуб в България,” каза Вуцов.

„Друг на мое място, ще каже – „ще гледам отстрани”. Но аз трябва да съм престъпник да кажа – „не познавам от отбора и т.н”. Наистина е много тежка ситуация. Аз не съм магьосник, аз съм треньор. Смятам, че всичко, което е направено досега не е лошо. Дали, ще съм аз или някой друг, трябва да има треньор. Ако беше друг, щях да седна на трибуните и да оставя друг да води мача. Не ме е страх. Трябва да се опитам да повдигна малко духа, самочувствието на момчетата. Ще играем това, което е било, ще направим всичко, за да излезем с чест от този двубой.”

„Левски от три-четири години има един стил. Негативното е, че всички в България го познават, от днес за утре не мога да променя всичко, това ще стане постепенно.

Те в никакъв случай не са слаби футболисти, има пропуски, но чак такава разлика – 15-16 точки от ЦСКА...И кучетата го знаят това, че трябва да се гони шампионска титла от следващия сезон. Не се правя на мъжкар, не се правя на герой, поемам по този път и това е.”

„Уважавам много като човек Мъри Стоилов, той заслужава признание, че е един от най-добрите треньори за всички времена в България. От мен няма да чуете лоша дума за хората, които са били преди мен, или пък оправдания. Ще се опитам да работя и да изкарам отбора от тежката ситуация.”

„Феновете може да са прави, да не са съгласни. Но това е решение на ръководството. Щом то е решило, трябва да има нов треньор, няма значение аз или чужденец, или друг. Всички знаят, че аз съм роден на Герена. Резултатите ми оттук нататък трябва да работят за мен. Не очаквам Дучето или някой друг да ме очакват на входа пред Сектор А, не очаквам такова нещо.”

Вуцов уточни, че в момента си събира багажа и тръгва към София, за да води утре тренировката на Левски.

„Аз обичам Левски и ще дам повече от всичко от себе си. Ако мога да получа половината от картбланша, който получи предното ръководство, мисля, че ще успея,” обеща Велислав Вуцов в ефира на Дарик радио.