Вуцов: Бразилците започват да ми стават леко симпатични
Вуцов: Бразилците започват да ми стават леко симпатични / снимка: Gong.bg, Валентин Грънчаров, Линдабрун
Старши треньорът на Левски Вили Вуцов коментира програмата за първенство на А група, след като обстойно я разгледа и обсъди със своите помощници.

„Имах желание в първите мачове програмата ни да е по-лека”, откровен е Вуцов.

„Стана точно обратното. В първите четири мача три пъти сме гости. Другото, което се набива в очи, че докато играем в евротурнирите и в първенството първите 10-11 кръга са трудни срещите. Може би става по-приемлива след 11 кръг, когато няма да има и евромачове. Програмата си е програма. Ако искаме да ставаме първи, трябва да бием кой и когото и където срещнем по пътя, си за да станем първи. Ако не бием, няма да станем първи.”

С оглед на многото мачове през есента Вуцов отново потвърди, че ще ползва ротацията при двубоите. Той се радва, че ще разполага с повече хора, които подържат добра форма и ще прави ротация във всеки мач. Треньорът смята, че Левски има футболисти, които да заменят основните за да могат и те в определени срещи да почиват.

Велислав Вуцов коментира и вчерашната случка с Жоазиньо и разкри, че вече има нови чувства към бразилците. „Проблемът е минимален”, категоричен е треньорът. „Някои „доброжелатели” го преувеличават. И днес можеше да изхвръкне един футболист от тренировка. Що се отнася до Жоазиньо може и аз да не съм го разбрал. Аз се подразних, че като се обърнах той измърмори нещо. После ми се извини. Нямам идея да гоним бразилците. Никога не е ставало въпрос, че някой ще бъде гонен. Те са скъпи футболисти и ние разчитаме на тях. За тях не е добре да четат всеки ден, че ще ги гонят. Аз знам какво им е. Даже започват да ми стават леко симпатични бразилците, защото има прекалено напрежение върху тях.”