Вучинич: Искам да стана шампион
Вучинич: Искам да стана шампион / netinfo
Екзекуторът на Реал Мадрид Мирко Вучинич мечтае да спечели с Рома титлата в Серия А, тъй като за него това е равностойно на триумф в Шампионската лига.

Заради играта си на Сантяго Бернабеу, където Вучинич влезе като резерва и неговото отлично включване на практика реши двубоя в полза на вълците и заради играта си бе наречен Марадона на Балканите от треньора си Лучано Спалети.

„Всички ние бяхме щастливи след мача, но наставникът преувеличи малко с неговите комплименти. Знам истинската си стойност”, скромно каза черногорският национал, срещу когото България ще се изправи в квалификациите за Мондиал 2010.

„Искам да спечеля Скудетото. Шампионската лига е също толкова важна”, каза Вучинич, който доскоро бе бурно освиркван от тифозите на Рома след поредица слаби мачове.

„Освиркванията на Олимпико ме пришпорваха, опитвах се да не ги чувам. Привържениците понякога трябва да разберат, че със сигурност имам моменти, когато някой играе с цялото си сърце, но не играе добре, но също трябва да разберем защо феновете ни освиркват”, добави нападателят.

Мирко Вучинич добави, че се надява Рома да го откупи изцяло от бившия му тим Лече и той да остане при вълците. В момента двата клуба притежават по 50% от черногореца.