Втори резил за Славия
Втори резил за Славия / netinfo
Славия записа второ поредно поражение от началото на новото първенство. Този път „белите” от София загубиха гостуването си на новака в А група Локомотив Мездра с 0:1. В първата си среща от новия шампионат момчетата на Стевица Кузмановски отстъпиха като домакин на Литекс (0:3).

Единственото попадение в мача падна в 52-та минута. Виктор Петакив асистира на Руи Мигел, който покрай вратаря с мощен удар прати кълбото в мрежата на Славия.

Почти през цялото време „железничарите” бяха по-активният тим на терена, като „белите” опитаха чрез няколко контраатаки да изненадат своя противник, но това се оказа недостатъчно.

Още в 10-та минута Костадин Марков засече центрирана топка, но кълбото излезе встрани от мрежата, пазена от Господинов. Малко преди това Давид Силва пропиля едно положение за домакините.

В 45-та минута играчите на Локомотив можеха да поведат в резултата, но Кавдански спаси своя отбор, след като изби топката от голлинията.

Така двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0. Седем минути след подновяването на играта обаче домакините поведоха. След гола „белите” се активизираха, но така и не създадоха сериозни положения, както и до гол, който да им донесе поне една точка. В даденото от съдията продължение Диоп центрира в наказателното поле на Локо Мз, Тодор Колев стреля с глава, но вратарят на „железничарите” бе на мястото си.

Така домакините спечелиха първите си три точки в първенството, докато Славия все още няма нито една след двете си поражения от началото на шампионата.