Вратарят на Хановер 96 живее с 8 кучета
Вратарят на Хановер 96 живее с 8 кучета / netinfo

Съотборникът на Чавдар Янков в Хановер 96 Роберт Енке има осем кучета вкъщи, пише немският всекидневник „Билд”. Вратарят е събрал домашните любимци само от Португалия и Испания.

Всичко започва през 2000 година, когато Енке все още играе в Бенфика. „Тогава си взехме първите кучета. Те бяха бездомни или завързани на верига от стопаните си” обаснява стражът. Когато той се завръща в Германия домашните му любимци са вече седем. Хексе, Оскар, Винсент, Пинчо, Бранка, Леоа и Балу са мелези, а възрастта им не е известна. Съвсем скоро към тях се присъедини още едно – Санто, който е спасен от природозащитници по улиците на Испания.

 „Всъщност Санто трябваше да придружава съпругата ми Тереза, когато тя тича сутрин, но е много мързелив”, казва любителят на четириноги. През зимата кучетата предпочитат да стоят на топло вкъщи. „те обичат топлото, все пак са южноевропейци”, коментира Енке.

За съжаление обаче кучетата ще трябва да се разделят от стопанина си за кратко, тъй като той заминава за 8 дни с Хановер на тренировъчен лагер в Испания. Може би Енке ще се върне с девето куче...