Волейболистите ни загубиха пред 100 българи, Тасев пак дебютира
Волейболистите ни загубиха пред 100 българи, Тасев пак дебютира / netinfo
Мъжкият ни национален отбор по волейбол претърпя загуба от Германия с 1:3 гейма (18:25, 25:23, 24:26, 20:25) в първата си контрола на немска земя преди Олимпиадата в Пекин.

Играчите на Мартин Стоев отстъпиха със седем точки в първия гейм на състава на Стелиан Мокулеску в „Порше Арена” в Щутгарт. Във втората част играха равностойно и спечелиха с 25:23 точки, след битка точка за точка загубиха третия гейм с 24:26, а в четвъртия бяха надиграни за 20:25.

България излезе със следната стартова шестица: Андрей Жеков, Владимир Николов, Евгени Иванов, Христо Цветанов, Матей Казийски, Пламен Константинов и либеро Теодор Салпаров.

Завръщане в националния ни отбор направи 41-годишният Иван Тасев. След възобновени болки в рамото на титулярния ни разпределител Андрей Жеков, Мартин Стоев пусна в игра шампиона с ЦСКА, който доигра срещата на добро ниво.

По трибуните местата си бяха заели около 100 българи, а местните играчи бяха подкрепяни от близо 1700 фена. По официални данни са продадени 1800 билета. Решаващо за крайния изход на контролата и успеха на домакините бе съдийството!

Втората проверка в Германия е утре в Хайделбергската олимпийска зала „Рейн-Некар” отново от седем часа вечерта, след което в понеделник българските волейболисти ще се насочат към Сеул.