Владе Дивац ще гледа България - Сърбия
Владе Дивац ще гледа България - Сърбия / netinfo

Легендарният сърбин Владе Дивац идва в България на 1-и октомври 2008 като гостуваща звезда от NBA, във връзка с кампанията на KFC и NBA Europe Live “Taste the game”, съобщава bulgarianbasket.com.

Един от най-добрите играчи в историята на европейския баскетбол ще присъства на 1 октомври от 17:00 часа в зала „Универсиада”, където ще се състои празник на баскетбола. На него ще бъде направена промоция на лигата, която стартира в събота на 11 октомври с мачовете от първия кръг на новото първенство.

За мероприятиеto на 1 октомври всички участници в лигата ще представят отбори по трима състезатели, а те ще играят мачове в един мини вариант на НБЛ. Тройките на осемте отборa – Лукойл Академик, Балкан, Левски, ЦСКА, Спартак Плевен, Черно море, Рилски спортист и Ямбол ще играят на принципа на елиминиране за определяне на победителя в този мини вариант на лигата.

Освен НБЛ, партньор в организирането на мероприятието ще бъде веригата ресторанти „Kentucky Fried Chicken” (KFC), които поддържат връзка и с Националната баскетболна асоциация (НБА).

„За нас това ще бъде прекрасна възможност да направим промоция на Националната лига” - каза генералният мениджър на Лигата Стефан Станев - „ И в същото време ще бъде чудесно да направим връзка чрез хората от KFC с НБА. Владе Дивац идва у нас благодарение на тях.”

Предстои да се уточнят детайлите по изиграването на мачовете от промоционалния турнир, но със сигурност зрителите в столичната зала „Универсиада” няма да скучаят. Билетите за този празник на баскетбола ще бъдат разпределени от организаторите и допълнително пуснати в продажба, а приходите от тях ще бъдат за благотворителна цел.

Ще бъдат осигурени награди за първите три места в турнира, като те ще бъдат връчени лично от Дивац. Наред с многобройните титли и медали, включващи злато на Световно първенство и олимпийско сребро, той остава един от тримата играчи в историята на НБА заедно Карим Абдул Джабар и Хаким Олайджуон успял да вкара повече от 13 000 точки, да хване 9 000 борби, да направи 3 000 асистенции и да набие 1 500 чадъра.