Виляреал на точка от Барса
Виляреал на точка от Барса / netinfo

В мач от 28-я кръг на Примера дивисион Виляреал победи с 2:0 Сарагоса и се приближи само на една точка от втория в класирането отборът на Барселона.

Домакините поведоха още в 10-та минута, когато Сена подаде на Нихат, който с прецизен удар преодоля Сесар за 1:0.

В 63-та минута Паредес фаулира в наказателното поле на Сарагоса Капдевила и съдията свири дузпа в полза на домакините. Наказателният удар бе реализиран 60 секунди по-късно от влезлия като резерва Джузепе Роси.

Валядолид завърши 0:0 като домакин на Осасуна. Българският нападател Владимир Манчев остана на резервната скамейка за „бяло-виолетовите” и така и не се появи в игра.

Хетафе обърна Расинг Сантандер и в крайна сметка стигна до победата с 2:1 и по този начин се приближи до местата даващи право за участие в евротурнирите.

Гостите поведоха в 55-та минута чрез Еби Смоларек, но в 67-та Уче изравни резултата.

Сантандер остана с човек по-малко в 75-та минута, когато Алварес бе изгонен с директен червен картон.

Две минути по-късно Гавилан отбеляза второто попадение за Хетафе в срещата, а в 78-та минута Тоно от Расинг бе изгонен и гостите останаха с двама човека по-малко.

В 79-та минута Браулио от домакините бе санкциониран за втори път от съдията с жълт картон и Хетафе остана с десет футболисти на терена.

Еспаньол победи с 2:1 Майорка и по този начин каталунците спряха негативната си серия.

Гостите поведоха в 14-та минута чрез Гуиса, но два гола на Луис Гарсия в 59-та и 90-та минута от дузпа донесоха важните три точки за Еспаньол.