Вили Вуцов: Искам да съм максимално полезен за Левски
Вили Вуцов: Искам да съм максимално полезен за Левски / netinfo
Вили Вуцов направи втората си тренировка начело на Левски, която бе и последна преди мача с водачите в класирането. Оптимизмът му преди вечното дерби се засилва: „С всеки изминал ден съм все повече оптимист. Настроението в отбора се подобрява с всяка изминала минута. Момчетата са уверени, че имат сили и възможности да преодолеят моментните си трудности и да отбележат гол, защото без да вкараме, няма как да победим. Наблягаме на агресията в играта и на по-голямото разнообразие в атака.”

За треньора по-притеснително е състоянието на Лусио Вагнер: „Загубил е игровия ритъм от дългото отсъствие. Цял мач не може да изкара”, каза Вуцов, който обаче сподели, че Рабех ще играе.

Според Вили, Левски и ЦСКА трудно могат да се изненадат. Самите футболисти знаят всичко за противника. Повечето от тях играят трети, четвърти мач между двата отбора. Той не вярва да се стигне до изненада от страна на единия или другия тим.

„Почти нямам въпросителни около стартовия състав, с който Левски ще излезе на „Армията”, заяви Вуцов преди отбора да отиде на лагер.

„За мен в нашия отбор няма млади, няма стари. Има играчи на Левски, добри, можещи, докато аз съм тук, ден - два или година - две, десет – сто, ще дам равен шанс на играчите. Сега това са нашите футболисти и аз смятам, че са добри и аз ще се доверя на Емил Велев за тях.”

Новият наставник на сините счита, че: „Първо е глупаво, второ е ненужно, трето ще стане голям хаос и ще се объркаме самите ние, ако тръгнем да правим големи промени преди мача. Още повече мачът е с ЦСКА. Ако бе с Вихър Горубляне, да правим експерименти. С червените такива не трябва да правим.”

Запитан, дали е нужно преди такъв мач футболистите да бъдат мотивирани допълнително, Вуцов заяви: „Не. Не е нужна допълнителна мотивация на играчите преди този мач. Не вярвам. Всички са достатъчно мотивирани. Даже Рабех, който има здравословни проблеми, в разговора, който проведохме, разбра за какво става въпрос. За него това е мачът. Аз му казах, че сега сме 16 точки зад тях, но ако ги бием, ще сме една пред тях. Трябва да вземем психологическо предимство пред тях за догодина.”

Вили имаше отговор и на въпроса, дали е готов за стъпването си на „Армията”. Той отговори, задавайки въпрос: „Какво да направя? Да не ходя на стадиона ли? Няма вариант да не съм там. Не мога да го гледам от вкъщи. Бъдете сигурни, че не ми влияе нищо. Ще се опитам да бъда максимално полезен за отбора. Макар че малко ги познавам, ще се опитам да внеса спокойствие, малко дух, малко увереност и най- вече самочувствие, хъс и агресия. Друго за два дни не мога да направя, ако някой може, да дойде.”