Вилар със скъсани връзки, аут до края на сезона
Вилар със скъсани връзки, аут до края на сезона / netinfo

Бранителят на Спартак Федерико Вилар най-вероятно ще е извън игра до края на сезона. След прегледа при проф. Тони Георгиев в София е станало ясно, че контузията му е доста сериозна.

Аржентинският централен защитник има скъсани връзки и спукана капсула на глезена, съобщава клубният сайт на Спартак.

Лечението, което следва е физиотерапия и абсолютно никакво натоварване най-малко 15-20 дни. След това централният бранител ще започне леки упражнения.

Според клубния лекар д-р Мирослав Купенов при подобна травма е необходимо да се изчака максимално дълъг период от време, за да може тя да заздравее напълно. В противен случай последствията за състезателя може да са много опасни.

Доктор Купенов прогнозира, че най-вероятно Вилар ще бъде на разположение едва в началото на лятната подготовка за новия сезон от първенството.

Оплакалите се от леки травми футболисти Кунчо Кунчев, Велимир Иванович и Мартин Димов са напълно възстановени и 100% готови за двубоя в неделя срещу столичния Локомотив, информираха от лекарския щаб.

Вратарят Радостин Станев тренира индивидуално. По мнение на доктора ще бъде добре стражът да не бъде пускан в игра в неделя, но окончателното решение за това е на старши треньора на соколите Радослав Здравков.