Везенков: Заслужено продължаваме, Динамо е преодолим
Везенков: Заслужено продължаваме, Динамо е преодолим / netinfo
Спортният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков бе много щастлив от успеха на баскетболния Академик, който отстрани БК Вентспилс и се класира на осминафинал за Купа УЛЕБ. На реванша в Латвия „студентите” бяха изключително убедителни и биха със 73:55.

„Още при тегленето на жребия казах, че нашият отбор е по-качественият. В София изиграхме един от най-слабите си мачове, но днес всичко си дойде на мястото. Играхме добре и победата закономерно е наша,” заяви Везенков минути след края на срещата за предаването „Гол линия”.

„Това е Лукойл, който дори и срещу Динамо Москва има шанс, с нищо не са по-добри имаме шанс да стигнем във финалната осмица. Това е един от преодолимите отбори, със сигурност е по-добре, отколкото да се срещнем с някои от испанските. Няма да има напрежение, както каквото имаше срещу мачовете с Вентспилс. Всичко знаем за Динамо Москва, няма нещо, което да не знам,” обяви бившият баскетболист.

„Това е най-добрият отбор на Лукойл за последните пет години и би било жалко да не постигне нищо. Защо да не стигнем и по-напред. Човек когато спре да мечтае, спира да живее, така че аз не спирам да мечтая и за Евролигата,” заяви Везенков.

Той разкри, че президентът на Лукойл Академик Валентин Златев е болен и само по тази причина не е бил днес в залата, за да подкрепя момчетата.

На въпроса как ще отпразнуват шампионите своя успех, Везенков призна, че няма много време за това и добави:„Най-много днес да има по една-две бири, защото в петък имаме мач с ЦСКА. Може би в събота ще се съберем в София. Бихме го отпразнували по-добре след отстраняването на Динамо.

Сащо Везенков очаква феновете в България отново да подкрепят Лукойл Академик и в осминафинала с Динамо Москва. „Радвам се, че от доста време видях зала „Универсиада” препълнена срещу Вентспилс. Сигурен съм, че с Динамо Москва залата ще бъде препълнена и ще ни помагат да стигнем до успех,” завърши шефът в Лукойл.