Вестник направи уникален гаф: Билич е сериен убиец
Вестник направи уникален гаф: Билич е сериен убиец / netinfo
Италианският вестник „24 минути” направи уникален гаф, като използва снимка на треньора на Хърватия Славен Билич, за да илюстрира новина за смятания за сериен убиец в Македония Владо Танески.

56-годишният Танески, който повече от 20 години е работил като кореспондент на скопски ежедневници, сред които „Утрински вестник” и „Нова Македония”, бе арестуван в Кичево по подозрение, че е убил 65-годишната Живана Темелкоска и 62-годишната Митра Силяноска.

Само три дни след задържането му под стража от македонската полиция обявиха, че се е самоубил в килията си, потапяйки главата си в кофа с вода, като странните обстоятелства около смъртта му усъмниха медиите, че сам е сложил край на живота си.

В материал по темата на страниците на италианския „24 минути”, изненадващо вместо снимка на Таневски е била публикувана фотография на Славен Билич.

Смята се, че грешката е станала, тъй като италианците са използвали за източник на снимка от сайта Jutarnji.hr, който е онлайн издание на хърватския ежедневник „Ютарний лист”, вместо от Utrinski.com.mk, който е на македонския „Утрински вестник”, на който смятаният за сериен убиец Владо Танески бе кореспондент.