Версията на Гонг за случая „Пламен Константинов”
Версията на Гонг за случая „Пламен Константинов” / netinfo
След продължително свое разследване с много догадки, малко факти и серия спекулации, екипът на Гонг събра достоверните показания от различни свои източници.

Ето доказаната версия на Гонг за случая „Пламен Константинов” към 11 август 2008:

Ръководството на българския волейбол получава информация, в която се казва, че капитанът на националния ни отбор. Пламен Константинов е с допинг или завишени показатели. Известява треньорското ръководство и самия волейболист малко преди заминаването на автобуса ни от Олимпийското село за мача с Китай. Отборът побеснява. Мартин Стоев също! Треньорът звъни на баща си Стоян, който е още по-бесен във Варна.

Гибона на своя глава решава да тръгне към София. Отборът го подкрепя на 100 процента в това му решение.

Прибира се по обед в София. Капитанът от 24 часа не отговаря на мобилния си телефон, но сутринта изпраща следния първи sms: „Ines kogato imam ne6to konkretno 6te ti kaja. Sorry”.

Със свой известен близък приятел отиват на доброволни изследвания, с които иска да докаже, че е невинен.

Пламен планира, ако всичко е наред и е невинен, да се върне обратно в Пекин! И да играе, като Мартин Стоев е готов да го пусне още срещу Италия!

Още факти:

- Бяхме посъветвани да не дълбаем повече с случая „Пламен Константинов”, заради доброто на България и да не са разсмърди историята.

- Допинг-ченгетата на УАДА не са търсили Константинов в Олимпийското село. Последните тествани са Андрей Жеков и Владимир Николов. Името Пламен Константинов не е искано и заявявано за проверка в Пекин.

- Д-р Динко Захариев е поискал да участва на пресконференцията след мача България – Япония на 12 август в Пекин.

- Президентът на БФВолейбол инж.Данчо Лазаров заявява пред Гонг: „Тръгването на Пламен Константинов е за доброто на отбора”.

-Весела Лечева – председател на ДАМС е започнала свое разследване на случая.

- В сряда Националната комисия по допинг-контрол ще даде планирана пресконференция, но с тема щанги. На срещата с журналисти ще бъде председателят на комисията полк. Доц. Камен Плочев, който е и началник на Клиника по инфекциозни, паразитни и тропически болести към ВМА. Плюс това той е член на Съюза на учените в България; Научното дружество по имунология; Научното дружество по инфекциозни болести; Международното общество по СПИН, Международната асоциация по клетъчен анализ.